Laura van der Burg
Laura van der Burg

Daar sta je dan machteloos te kijken…

Al als een klein meisje had ik interesse in mensen helpen. Zeker mensen die hulp nodig hadden omdat ze gewond waren. Als kind ging het natuurlijk niet verder als een schaafwondje maar naarmate ik ouder werd werd de interesse steeds breder. Na mijn eerste EHBO lessen vond ik het interessant hoe je met een kleine handeling een groot verschil kon maken.

“Mijn lessen zijn er op gericht om in de praktijk het verschil te kunnen maken. Leerzame praktijkoefeningen die je kunnen helpen om je goed voor te bereiden om de juiste dingen te doen op het juiste moment.”

Tot ik op een dag echt voor het blok werd gezet en moest helpen in een situatie van een auto ongeluk. Drie auto’s op elkaar. Omstanders stonden machteloos te kijken. Een man zat knel in de auto. Wat moet je doen? Gelukkig hebben we met de basiskennis die we toen hadden iedereen kunnen helpen en toen wist ik het zeker, deze kennis wil ik uitbreiden en doorgeven aan iedereen.

Daarom ben ik gaan les geven. Mijn lessen zijn er op gericht om in de praktijk het verschil te kunnen maken. Leerzame praktijkoefeningen die je kunnen helpen om je goed voor te bereiden om de juiste dingen te doen op het juiste moment. Mijn lessen zullen je altijd bijblijven.

LOTUS

Ik kwam via mijn schoonvader in contact met LOTUS. Een enorm boeiende wereld waarbij ik heb geleerd de realiteit zo goed mogelijk weer te geven en actief mee te kunnen doen om de hulpverlening in Nederland te verbeteren. Veel mensen kennen de term trainingsacteur. Zo kan je een LOTUS ook zien. Wij leren om een zo realistisch mogelijk beeld neer te zetten van elk soort verwonding of ziekte. Dit heb ik eerst naast mijn baan gedaan en nu als zelfstandig trainer. Met als doel een gebeurtenis neer te zetten waarmee de cursisten in het dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen.

Wij leren om een zo realistisch mogelijk beeld neer te zetten van elk soort verwonding of ziekte. Dit heb ik eerst naast mijn baan gedaan en nu als zelfstandig trainer.

Als LOTUS-slachtoffer ben ik daarom een meerwaarde voor de EHBO-trainingen. Acteren zo dicht mogelijk bij de realiteit met oog voor de sociale interactie tussen cursist, kaderinstructeur en de LOTUS.

Omdat ik zowel trainer als LOTUS ben kan ik mijn lessen aansluiten op de praktijk. Omdat je als trainer niet zelf als LOTUS kan spelen werk ik samen met een andere LOTUS. Mijn lessen zijn voor iedere persoon die wil kunnen handelen op de moeilijke momenten. Daarom geef ik vooral maatwerk EHBO-trainingen omdat ik wil dat je leert te handelen in noodsituaties.

Geen les van mij is hetzelfde. Altijd zitten mijn lessen vol energie, je zal weinig op je stoel zitten, soms zelfs denken ach mag ik zitten.

Elke keer geniet ik er weer van als de cursisten bij mij vrolijk vertrekken met nieuwe kennis en nieuwe kunde.
First8-4Uwaar kennis en kunde bij elkaar komen!

Groetjes,

Laura van der Burg