Pech met de auto en EHBO

pech met de auto en EHBO
@kjfotografie

Pech met de auto en EHBO.

Wat heeft dat met elkaar te maken?
Wanneer je met de auto stil komt te staan op de snelweg is het van belang dat jij veilig bent. Je wacht dan ook achter de geleiderail. En dat is tevens de eerste stap in de EHBO. Jij moet veilig zijn. Als de situatie onveilig is dan kan en mag je niet helpen. Daar hamer ik ook altijd op in mijn trainingen.

Pech met de auto en EHBO.

Mocht je pech krijgen en de auto rijdt nog dan stuur je naar een veilige plaats. Als een slachtoffer op een onveilige plaats ligt en je kunt die veilig verwijderen dan doen we dat middels de Rautek greep.

Als een auto kapot is dan kun je die proberen te herstellen. Indien je vaker aan auto’s sleutelt zal je een probleem sneller en beter op kunnen lossen. Ook kan een reparatie voor de één heel simpel zijn en een ander begint er niet eens aan en belt de wegenwacht.
Net als in de EHBO kan je het slachtoffer helpen omdat je de juiste kennis heb dan ga je het slachtoffer helpen. Hoe meer kennis je opdoet bij de EHBO-training en vaak herhaalt of toepast zal je zien dat je het slachtoffer beter kunt helpen, maar ook hier is het als je niet weet wat je doet kun je beter (professionele) hulp vragen. Dat kan zijn 112 maar ook bijvoorbeeld de huisartsenpost.

Staat de auto in de brand dan moet je snel handelen en blussen, mocht dat niet voldoende zijn is het zaak zo snel mogelijk op te schalen en de hulpdiensten te bellen. Hetzelfde als in de EHBO wanneer bijvoorbeeld iemand een hartstilstand heeft moet je direct weten wat je moet doen en handelen. Opschalen, 112 bellen en hetgeen je eindeloos hebt geoefend tijdens de EHBO-training toepassen.

En zo kan je zien dat EHBO niet anders is dan andere problemen die je tegenkomt. Daarom kan iedereen ook EHBO mits goed getraind. Die goede training volg je uiteraard bij First8-4U.

Een slachtoffer helpen is natuurlijk niet exact hetzelfde als een probleem met een auto. Het grote verschil is dat we hier met mensen omgaan. De stress en adrenaline die daarbij hoort heeft ook een grote invloed op je handelen. Daarom speelt First8-4u ook in op deze aspecten. EHBO is voor iedereen.

Basisstappen EHBO:
– Eigen veiligheid eerst
– Veiligheid patiënt en omstanders als tweede
– Doe wat binnen je kennis ligt om een patiënt te helpen, ben je niet zeker wat je zaak schakel dan (professionele) hulp in
– Een goede training kan het verschil maken.

Herken jij jezelf hier ook in? Zou jij mij eens willen vertellen hoe en wat jij hierin herkent?

#pechonderweg #safety #veiligheid #ehbo #bhv #ehbotraining #bhvtraining #anwb #maatwerk #zzp #ondernemers #girlboss #girlbossnl #netevenanders #zelfvertrouwen #first84u