EHBO trainingen

Een EHBO training maar dan net even anders.

Laura van der Burg

EHBO is niet alleen het aanleren van een handeling. Bij EHBO komt meer kijken. Ik bied tevens ook een stuk achtergrond informatie, mentale training en goede oefeningen. Zo krijgt de cursist meer zelfvertrouwen in zijn handelen. Ook na een nare ervaring of gebeurtenis help ik om het zelfvertrouwen op te bouwen zodat de volgende keer als de cursist weer bij een slachtoffer staat er klaar voor bent! Hierdoor kan ik de organisatie of EHBO-er naar een hoger en slagvaardiger plan tillen.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je EHBO diploma is verlopen
 • Je hebt een trauma meegemaakt waardoor je nu niet meer durft te helpen
 • Bang bent om het verkeerde te doen als je iemand helpt
 • Je al lang geleden EHBO gehad heb maar de kennis is weg gezakt
 • Je niet meer precies weet hoe de handelingen uitgevoerd moeten worden
 • Je graag mensen wilt helpen

En zou je niet veel liever…

 • Zeker van jezelf zijn als je bij een slachtoffer komt
 • Je goed in je vel voelen
 • Klaarstaan als je dierbare iets overkomt
 • Je zeker voelen dat wat je meegemaakt hebt goed gedaan heb
 • Tevreden kunnen terugkijken nadat je iemand goed heb geholpen
 • Initiatief durven nemen in plaats van toekijken

Dan heb ik de oplossing voor jou!

Doe mee aan een van de volgende trainingen:

Dan gaan we aan de slag met alle EHBO zaken die je moet weten om iemand goed te kunnen helpen. Rust bewaren, 112 bellen, ziektes herkennen, zelfvertrouwen krijgen, wond behandeling en er komt nog veel meer aan bod. Uiteraard gaan we dit uitgebreid oefenen.

En… je weet wat ze zeggen toch? Wat je zaait oogst je. Dus ik weet zeker dat jij dit kan behalen. Meer zelfvertrouwen en geen angst meer omdat je er klaar voor bent als de situatie zich voordoet. Ik kijk nu al uit naar de training die je gaat volgen, jij ook?

Hoe werkt het?

Je kan uit onderstaande trainingen kiezen. De trainingen beginnen online bestaande uit video’s, werkboeken en eventueel extra’s zoals intervieuws, checklists en hand-outs. Wanneer je een training koopt krijg je gelijk toegang tot de eerste les. Daarna komt er wekelijks een les vrij.

Elke maand is er een Q&A sessie. Hierin beantwoord ik live alle vragen die jij heb. Per training staat erbij hoeveel Q&A sessies je kan verwachten. Ook kan je middels de facebookpagina vragen stellen.

Welke training kan je volgen?

In 2 weken je oranje kruis diploma halen. In het totaal gaan we dan in 3 dagen verspreid over 2 weken alle facetten van de EHBO doorlopen en dit sluiten we af met een examen gegeven door het Oranje kruis.

Kosten: € 275,00

Volgende cursus is: 28 juni, 5 juli en examen 7 juli.

De cursus start bij min. 6 personen.

Veel gestelde vragen:

Is deze cursus makkelijk te volgen?

Ja en nee. Het is veel informatie in een korte tijd. Er zal wel verwacht worden dat je het Oranje Kruis boekje uit je hoofd leert. Daarom is het verstandig je op tijd aan te melden zodat je het boekje alvast gelezen kan hebben voordat je start.

Krijg ik een officieel diploma?

Ja, dat krijg je als je het examen volgens de richtlijnen van het Oranje kruis behaald.

Mijn EHBO diploma is verlopen moet ik dan toch de hele cursus volgen?

Ja, dit raadt ik wel aan. Er zijn veel dingen gewijzigd en je moet bij je examen alle handelingen goed laten zien. Dit oefenen we dan ook goed tijdens de lessen.

Kan ik de cursus/training ook in het Engels volgen.

Ja, dit is mogelijk.