Wat hebben eendjes en adelaars te maken met EHBO?

Wat hebben eendjes en adelaars te maken met EHBO?
Eendjes en adelaars “Really” hoor ik  je denken.

Na vanmorgen een sessie van mijn businesscoach Veronique prins gevolgd te hebben en zij mij het inzicht gaf dat deze 2 dieren heel erg belangrijk zijn binnen je bedrijf wil ik hem eigenlijk omdraaien om toe te passen op de EHBO.
Het inzicht dat ze mij gaf is dat eendjes kwetteren gezellig in het water met z’n allen. Drijven waar de wind hen naar toe brengt en ze voelen zich thuis & geborgen in een groep. Adelaars daarin tegen zijn mensen die actie ondernemen en doen wat ze moeten doen voor hun bedrijf.

Als je dan kijkt binnen de EHBO wereld zie je dit ook gebeuren. Er zijn namelijk altijd 2 soorten groepen. En laat ik voorop stellen beide groepen zijn ok. Zoals alles ok is zegt Veronique altijd.
Ten eerste de mensen die altijd staan te kijken en eigenlijk geen actie ondernemen. Volgen wat de groep doet en zelf eigenlijk niet echt tot actie over gaan. En je heb de groep mensen die gelijk handelen en zeker in hun schoenen staan om in actie te komen. En nogmaals alles is ok.

De eerste groep zijn de eendjes. Veilig en wel in de groep maar de 2e groep mensen die de acties ondernemen zijn de mensen die hebben geleerd om te staan voor hun kennis en hoe ze deze moeten toepassen. Nu kan je denken dit zijn mensen zoals ambulance verpleegkundigen. Nou dat niet alleen. Ook burgerhulpverleners zijn een grote kracht. Zoals ik laatst geleerd heb terwijl ik reageerde op een reanimatie oproep. Als de burgerhulpverlening er niet was geweest had dit 5 kostbare minuten gekost van de ambulance verpleegkundigen om binnen in het huis te komen.

De mensen die actie ondernemen noemen we dus ook wel de Adelaars. Het is mooi om te zien dat er 2 groepen zijn. Wat ik bijvoorbeeld zie tijdens mijn trainingen dat ik de eendjes en adelaars al snel uit elkaar kan halen.
De eendjes wachten vaak wat meer af en de adelaars reageren op elke vraag die ik ze geef. Daarin belangrijk dat we van elkaar kunnen leren. Zo zie je de kracht binnen mijn training ontstaan, ik laat de eendjes leren hoe ze adelaars kunnen zijn. En als ze dan klaar zijn vliegen ze allemaal als adelaars de deur uit.

En dan ben ik pas echt trots. Trots op mijn eendjes die adelaars zijn geworden en de adelaars die nog sterker en wijzer zijn geworden. Trots op hun kunnen en na een tijdje trots op hun verhalen hoe ze iemand gered hebben.

Mijn grootste inzicht: Ieder eendje kan veranderen in een adelaar! In mijn geval met de “Businessbitch” ? Veronique prins. Dank je wel je bent een topper! 

#jezaakvoorelkaar #veroniqueprins  #business #businesswoman #businessowner  #businesscoach  #businessleadership #zzp #owner #girlboss #girlpower #firstaid #firstaidtraining #ehbo #safetyfirst #safety #first84u