Wat hebben eendjes en adelaars te maken met EHBO?

Wat hebben eendjes en adelaars te maken met EHBO?
Eendjes en adelaars “Realy” hoor ik  je denken.

Na vanmorgen een sessie van mijn businesscoach Veronique Prins gevolgd te hebben en zij mij het inzicht gaf dat deze 2 dieren heel erg belangrijk zijn binnen je bedrijf, wil ik het inzicht eigenlijk omdraaien om het toe te passen op de EHBO.
Het inzicht dat ze mij gaf is dat eendjes gezellig in het water kwetteren met z’n allen. Drijven waar de wind hen naartoe brengt en ze voelen zich thuis & geborgen in een groep. Adelaars daarentegen ondernemen actie en doen wat ze moeten doen.

Als je dan kijkt binnen de EHBO-wereld zie je dit ook gebeuren. Er zijn namelijk altijd 2 soorten mensen. En laat ik voorop stellen dat beide soorten OK zijn. Zoals alles OK is zegt Veronique altijd.
Ten eerste de mensen die altijd staan te kijken en eigenlijk geen actie ondernemen. Zij volgen het voorbeeld van de groep en gaan zelf eigenlijk niet echt tot actie over. En je hebt de groep van mensen die meteen handelen en zelfverzekerd genoeg in hun schoenen staan om in actie te komen. En nogmaals alles is OK.

De mensen in de eerste groep zijn de eendjes. Veilig en wel in de groep. De mensen in de tweede groep zijn mensen die de actie ondernemen. Dat zijn de mensen die hebben geleerd om te staan voor hun kennis en hoe ze deze moeten toepassen. Nu kun je denken dit zijn mensen zoals ambulanceverpleegkundigen. Nou dat is zo, maar zij zijn niet alleen. Ook burgerhulpverleners zijn een grote kracht. Zoals ik laatst geleerd heb toen ik gehoor gaf aan een reanimatieoproep. Als de burgerhulpverlener er niet was geweest, dan had dat 5 kostbare minuten extra gekost voor de ambulanceverpleegkundigen om het huis in te komen.

De mensen die actie ondernemen noemen we dus ook wel de Adelaars. Het is mooi om te zien dat er 2 groepen zijn. Wat ik bijvoorbeeld zie tijdens mijn trainingen is dat ik de eendjes en adelaars al snel uit elkaar kan halen.
De eendjes wachten vaak wat meer af en de adelaars reageren op elke vraag die ik stel. Daarin is het belangrijk dat we van elkaar kunnen leren. Zo zie je de kracht binnen mijn training ontstaan, ik leer de eendjes hoe ze adelaars kunnen worden. En als ze dan klaar zijn vliegen ze allemaal als adelaars de deur uit.

Als dat gebeurt dan ben ik pas echt trots. Trots op mijn eendjes die adelaars zijn geworden en trots op de adelaars die nog sterker en wijzer zijn geworden dan ze al waren. Trots op hun kunnen en na een tijdje trots op hun verhalen over hoe ze iemand gered hebben.

Mijn grootste inzicht: Ieder eendje kan veranderen in een adelaar! In mijn geval was dat zo met de “Businessbitch” Veronique Prins. Dank je wel je bent een topper! 

#jezaakvoorelkaar #veroniqueprins  #business #businesswoman #businessowner  #businesscoach  #businessleadership #zzp #owner #girlboss #girlpower #firstaid #firstaidtraining #ehbo #safetyfirst #safety #first84u